LINKI I INFORMACJE

Links en Nuttige Info

Via deze pagina willen we enkele nuttige links meegeven gerelateerd aan ons bedrijf.

LINKS

CATALOGUS 

Bekijk onze catalogus met een selectie van ons aanbod en de mogelijkheden -  5 MByte (PDF).

catalogus website

GEBRUIKTE GRONDSTOFFEN


PE (polyetheen)

PE is polyetheen of polyethyleen en is een thermoplast. Er is een onderscheid tussen LDPE ((low density PE) en HDPE (high density PE). PE, PP en PB hebben een veel eenvoudigere moleculestructuur dan bijv. PVC. Bij productie, gebruik en in de afvalfase zijn ze minder schadelijk.
In het algemeen worden PE, PP en PB gezien als de milieuvriendelijkste kunststoffen.

PP (polypropyleen)
PP staat voor polypropeen of 'polypropyleen' en is een thermoplast. PP heeft een veel eenvoudiger molecuulstructuur dan bijv. PVC. Bij productie, gebruik en in de afvalfase is het ook minder schadelijk.
In het algemeen worden PE, PP en PB gezien als de milieuvriendelijkste kunststoffen.

PA6 (polyamide 6)
Polyamide 6 is dankzij uitstekende mechanische en tribologische eigenschappen, ook bij hogere temperaturen tot 110°C, de meest ingezette technische kunststof. PA 6 heeft een relatief hoge vochtopname wat resulteert in een zeer hoge slagvastheid, maar daarnaast in een afname van sterkte, stijfheid en vormvastheid. De chemische resistentie is zeer goed ondanks dat PA 6 niet of slechts beperkt bestand is tegen zuren, fenolen, trichloorethyleen en gechloreerde koolwaterstoffen. PA 6 is redelijk goed bestand tegen UV-licht.

PVC (polyvinylchloryde)
is één van de oudste en meest gebruikte kunststoffen. Het is een 'gechloreerde koolwaterstofpolymeer'. Het wordt gemaakt uit et(hyl)een (uit een fossiele brandstof, meestal aardolie of aardgas) en NaCl (keukenzout). Zuiver PVC is hard en transparant. Door toeslagstoffen worden eigenschappen als buigzaamheid en kleur aangepast.

POM (polyoxymethyleen)
in het alledaagse spraakgebruik noemt men deze groep gewoonlijk de polyacetalen. Alle polyacetalen zijn sterk kristallijne thermoplasten met mechanische eigenschappen, die veel lijken op die van nylons. Het homopolymeer is sterker dan de copolymeren, maar copolymeren hebben het voordeel dat ze zich bij hoge temperaturen stabieler gedragen.
De maximale continue gebruikstemperatuur van het copolymeer is 104°C, vergeleken met 90°C voor het homopolymeer. Minder vochtabsorptie.

 

Delponti RPT Hasseltsebaan 190 3940 Hechtel

Formowanie wtryskowe - produkcja forma wtryskowych

Dzięki naszemu doświadczeniu i technologii możemy w elastyczny sposób reagować na potrzeby naszych klientów. Począwszy od prototypu, negocjujemy proces z klientami, aby osiągnąć produkt końcowy wysokiej jakości.

Jakość, niezawodność, serwis i zaangażowanie klientów to koncepcje, które bardzo cenimy.

INFORMACJE KONTAKTOWE

Zadzwoń do nas: +32 (0)11 63 19 31
Napisz do nash info@delponti.be
Odwiedź nas: Hasseltsebaan 190
3940 Hechtel-Eksel, Belgium

mapje 260px